Controale în TOATE SPITALELE din țară, începând de astăzi

Scris de TL. Posted in Sanatate


Inspecția Sanitară de Stat să controleze, până pe 25 martie, toate unitățile sanitare cu paturi publice și private din țară. Verificările au fost anunțate, la finalul lunii februarie, de Ministeuil Sănătății, care a precizat că va fi vorba despre controale încrucișate.  Mai precis, acestea vor fi făcute de specialiști din două județe în al treilea județ. “Mă aștept ca aceste controale să fie tratate cu maximă responsabilitate, profesionalism și perseverență, astfel încât, la sfârșitul perioadei de control managerii să aplice în mod corect prevederile normelor sanitare și să înțeleagă că respectarea acestora reprezintă o condiție esențială pentru pacienții tratați în unitățile sanitare”, a spus ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu.


Conducerea MS a solicitat direcțiilor de sănătate publică și o colaborare internă mai bună între departamentele de supraveghere și control, precum și o colaborare externă mai susținută cu unitățile sanitare din județ. De asemenea, a fost cerută informarea imediată a structurilor centrale în caz de evenimente neprevazute, dar și verificarea măsurilor care se iau de către unitățile sanitare în această perioadă în privința supravegherii și controlului infecțiilor respiratorii și gripei.

Măsurile au fost luate  în contextul în care “ultimul eveniment din Argeș ne-a arătat că un întreg lanț de informații nu a funcționat. Vă atrag atenția că neraportarea sau neatenția poate costa vieți care nu mai pot fi aduse înapoi. Nu este cazul de a compromite descentralizarea, dar asta nu înseamnă să ne abandonăm pacienții în locuri unde nu pot primi tratament adecvat. Avem legislație pe care trebuie să o aplicăm. Fac un apel la dumneavoastră să vă gândiți că în spital se află un membru din familie sau un apropiat și atunci poate veți avea mai multă empatie și seriozitate în supravegherea și controlul sistemului sanitar din județ”, a declarat ministrul Sănătății.

Pentru a stimula o acțiune proactivă a direcțiilor de sănătate publică, în vederea centralizării situațiilor epidemiologice și a cazurilor clinice deosebite, ministrul Sănătății a cerut ca, spitalele publice și private să înființeze  propriul Registru de boli transmisibile și evenimente neașteptate și Registrul de complicații asociate îngrijirilor medicale. Acestea vor fi verificate săptămânal de către reprezentanții desemnați ai direcțiilor de sănătate publică județene.

În anul 2015, Inspecția Sanitară de Stat a organizat două acțiuni de control. În luna martie au fost verificate 311 unități sanitare cu paturi, fiind aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 183 de avertismente și două decizii de suspendare. Ulterior, în a doua perioadă de control, au fost aplicate 129 de sancțiuni contravenționale, dintre care 77 au fost avertismente.

http://www.telegrama.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=47867:controale-in-toate-spitalele-din-%C8%9Bara%2C-incepand-de-astazi&Itemid=110

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024