Liviu Dragnea: ”Titlul de Ambasador al Turismului Maramureșean mă onorează!”

Scris de CJMM. Posted in Politica


Vineri, 19 mai 2017, cu începere de la ora 19.00, la Castel Transilvania a avut loc Gala Ambasadorilor, eveniment organizat de Consiliul Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” în cadrul ”Zilelor Maramureșului”, unde s-au înmânat titlurile de „Ambasadori ai Turismului Maramureşean” unor personalități din diverse domenii de activitate. Programul artistic a fost oferit de artişti maramureşeni consacraţi precum Paula Seling, Adi Sână, Dumitru Fărcaș, Ducu Bertzi, Grigore Leșe. Totodată, a avut loc și prezentarea costumelor tradiționale din garderoba Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, intitulată Colecția „Lada de Zestre”. Participanții au servit specialități din gastronomia românească dar și din cea internațională, preparate de chef Niculai Tand.


La acest eveniment select la care au participat și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la București a fost prezent și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, căruia i s-a înmânat titlul de ”Ambasador al Turismului Maramureșean”, de către președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. ”Sunt onorat de această distincție care mă obligă și mai mult față de Maramureș. De câte ori am promis ceva am făcut, pentru că Maramureșul este o zonă strategică pentru noi, are un potențial uriaș de dezvoltare și va beneficia de întreg sprijinul autorităților centrale”, a declarat Liviu Dragnea.

Gabriel Zetea: ” CJ Maramureș a stabilit ca principale preocupări promovarea județului ca destinație turistică și recuperarea relațiilor internaționale”

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a precizat că ”Zilele Maramureșului” au fost organizate pentru ca toți cei prezenți să se bucure de cele mai frumoase locuri de pe pământ, care se găsesc în județul nostru. ”Am invitat foarte mulți oameni alături de noi pentru a le prezenta splendorile Maramureșului. Consiliul Județean Maramureș a stabilit, în plenul său, că principalele preocupări sunt promovarea județului ca destinație turistică și recuperarea relațiilor internaționale, care au fost pierdute în ultimii ani. Conducerea executivă și consilierii județeni au decis că vor face toate eforturile necesare pentru ca aceste lucuri să devină realizabile. Pe lângă acestea, însă, avem nevoie de investiții în infrastructură. Și, poate, pentru că județul nostru este la câteva sute de kilometri depărtare de București, vreme de 20 de ani investițiile au lipsit sau au fost insuficiente în Maramureș. Abia în ultimii trei – patru ani, lucrurile au început să se schimbe și am intrat într-o eră nouă. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a fost și a rămas un prieten al nostru, iar din perioada în care a condus Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și până în prezent am avut cea mai mare infuzie de fonduri în proiectele județului. Am convingerea că, în ceea ce privește infrastructura rutieră și aviatică, în perioada următoare vom avea întreg sprijinul Guvernului României”, a declarat șeful administrației județene.

Liviu Dragnea: ”Vom reabilita drumul de pe Valea Izei și vom acorda fondurile necesare pentru finalizarea Aeroportului Internațional Maramureș”

Discursul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a început cu o tentă de glumă, precizând faptul că, de câte ori este invitat la astfel de manifestări știe că, după amabilitățile de început discuțiile se vor centra pe obiectivele de investiții. ”Dacă vorbim despre turism, vedem un pliant care ne prezintă o plajă, un șezlong și un hotel. Dar nu asta este tot ce înseamnă turism, deși iubesc litoralul românesc. În Maramureș, spre exemplu, oriunde te uiți, vezi ceva frumos. Maramureșul este un loc unic în lume, pe care îl iubesc pentru că se încăpățânează să se opună globalizării și să rămână autentic românesc. Ce poate fi mai frumos decât faptul că oamenii de pe Valea Izei merg în costume populare la biserică? Iar acum vă pot spune că drumul de pe Valea Izei se va face. Drumul acesta a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării și foarte curând acest lucru va deveni oficial. Este greu, însă, să ne punem speranțe într-un turism modern fără a vorbi de un aeroport. Știu că au existat multe discuții pe marginea acestui aeroport, la început de ce nu se fac lucrări, apoi de ce s-au făcut lucrări fără a fi acoperite din punct de vedere financiar. Ce pot să vă spun este faptul că, la următoarea rectificare bugetară, vom acorda bani pentru a putea începe să faceți plățile. Și asta, pentru ca bugetul Consiliului Județean să fie folosit în alte direcții”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Mai mult, a dat asigurări că tot ce trebuie făcut la nivel central pentru Maramureș se va face, iar în acest sens, în cel mai scurt timp, vor fi aprobate proiecte care vor însuma sute de milioane de euro.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024