Legea castrării pedofililor, depusă în Parlament

Scris de CRISTIAN HAGI. Posted in Politica


Legea care prevede castrarea chimică a pedofililor va ajunge în Parlament în cadrul acestei sesiuni, deci în două săptămâni, maximum o lună. Afirmaţia îi aparţine senatorului PPDD de Constanţa Marian Vasiliev,

preşedintele Comisiei pentru Egalitate de Şanse. Ideea a apărut cu multe luni în urmă, dar până acum nu s-a materializat. Din cauza birocraţiei din ţara asta, spune senatorul.Mai este însă un motiv. Legea are încă doi iniţiatori, iar între ei a apărut o diferenţă de opinie. ”Eu am mers pe varianta cea mai dură a acestei legi, şi anume cu aplicarea unei măsuri de castrare chimică definitivă în caz de recidivă. Sunt trei semnatari ai acestui proiect şi părerile sunt puţin diferite”, spune Marian Vasiliev. Co-semnatarii proiectului sunt senatorii Gabriela Firea (PSD) şi Ciprian Rogojan (PDL).

Pentru cei care comit fapta pentru prima dată este prevăzută o castrare chimică pentru o anumită perioadă, timp în care agresorul va primi şi consiliere psihologică. Practic, nu vorbim despre o castrare propriu-zisă, ci despre un tratament hormonal.

ONG-uri vs biserică

Părerile referitoarea la această iniţiativă legislativă sunt, cum spuneam, împărţite. În ultimele luni au fost organizate mai multe dezbateri publice, în care reprezentanţi ai societăţii şi-au expus punctele de vedere. Preotul Victorin, de la mănăstirea Putna, reprezentant al Patriarhiei  la o astfel de dezbatere, a fost extrem de explicit: biserica susţine proiectul.  dezbatere, a declarat nu doar că va susţine această iniţiativă, ci o va şi promova. „Mila creştină se aplică dacă există discernământ. Discernământul este cel mai valoros. Imaginaţi-vă că aveţi un copil care a fost abuzat, şi imaginaţi-vă că acest lucru l-a făcut cel mai bun prieten sau chiar o rudă apropiată. Libertatea mea încetează atunci când intru peste libertatea celuilalt.  Dacă noi nu aveam această conştiinţă sădită în noi, societatea trebuie să aibă grijă de acestă problemă. Pot să fiu eu înţelegător cu cel care i-a creat copilului o traumă ulterioară pentru tot parcursul vieţii?”, a explicat acesta. Un reprezentant al bisericii Catolice din Constanţa a spus însă că trebuie să ne gândim la drepturile pedofilului, că este şi el om şi că îi afectăm integritatea fizică.

Există însă ONG-uri care nu sunt de acord cu proiectul. ”Foarte multe ONG-uri, la care partide politice mari sunt foarte sensibile, ne-au reproşat că îi mutilăm pe pedofili. Ni s-a spus că nu luăm în calcul drepturile lor. Sincer să fiu, cred că ar trebui să ne gândim la soarta acelor copii mutilaţi fizic pe viaţă de atitudinea acelor monştri. De aceea eu merg pe varianta castrării chimice definitive în cazul recidivei, spre deosebire de colegii mei”, a completat Marian Vasiliev.

Ce se întâmplă în alte ţări

Ciprian Rogojan declara, pentru Mediafax, că legea a fost inspirată din ţări ca Rusia, Germania, Franţa şi Danemarca. ”Acolo recidiva a fost 83% şi s-a redus până 2,3% după implementarea acestei legi”, a spus el. Pe 15 noiembrie, Guvernul din Macedonia a adoptat un proiect de lege care majorează pedepsele împotriva pedofililor şi introduce castrarea chimică. În iulie 2013, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat prevederile legislative privind aplicarea castrării chimice pentru pedofili, care intraseră în vigoare cu un an înainte, pe motiv că pedeapsa încalcă drepturile omului.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/legea-castrarii-pedofililor-depusa-in-parlament-319175.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

+1 #1 alecia 20-03-2014 19:51
Halal lege ! Puscaria e prea putin pentru barbati considera PSD si senatoarele si deputatele PSD vor ca barbatii sa fie castrati pe viu, adica sa le fie smulse organele genitale ca in supliciile practicate in evul mediu. Acesti bolnavi mintali si aceste curve bestiale care fac politica poate ar vrea ca operatia sa fie facuta intr-un show tv ca sa aiba si mai multa satisfactie sangeroasa. .De ce trebuie aparata integritatea fizica fie si a infractorilor? Pentru ca mai intai sunt barbati si apoi infractori. Nu trebuie sa li se permita curvelor scelerate sa atenteze in vreun prin vatamarea integritatii corporale a oricui. Daca astazi le vom permite sa faca legi de castrare a barbatilor maine aceste scroafe vor face legi de circumcizie a baietilor nou nascuti, dupa modelul SUA, iar poimaine legi de eutanasiere a copiilor ca in Belgia. Vor ajunge sa stabileasca cat si ce mai trebuie taiat, castrat fizic sau chimic la un barbat.
restul poti citi pe weblogrotop
Citat
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024