Adevarul despre drama terorista de la Toulouse. Sirurile lui Merah!

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Ancheta


Rolul "pozitiv" al colonizarii, din punctul de vedere al tarilor coloniale, a permis "civilizarea", "modernizarea" si "democratizarea" sclavilor din colonii (o imensa majoritate dintre ei de confesiune musulmana!), avand ca efect, mobilitatea lor, in general si migratia lor catre tarile coloniale "mama", in particular, nu cu scopul cum cred unii, de a cucerii lumea, ci din contra, pentru imbunatatirea conditiilor lor de viata, pentru cresterea nivelului lor de trai, mai exact, pentru realizarea lor pe plan material si spiritual, ceea ce in colonii era greu de realizat. (A se vedea si articolul autorului: "Holocaustul islamic euro-asiatic": http://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42477-holocaustul-islamic-euro-asiatic.html).

 

Din pacate, o mare majoritate dintre ei, nu au reusit sa se integreze din punct de vedere socio-cultural si profesional in tarile coloniale "mama", in special datorita dispozitivelor sociale inadecvate puse la dispozitia lor, ceea ce a avut ca efect orientarea lor catre delincventa si criminalitate, insa tot cu acelasi scop: realizarea lor pe plan material si spiritual. Celor care au reusit sa se mentina, cat de cat in limitele normale ale legilor  de convietuire in cadrul societatii civile, dispozitivul de discriminare "pozitiva", ca o "prelungire prin continuitate" al rolului "pozitiv" al colonizarii, le-a permis accesul in insitutiile publice ale Administratiei de Stat (Politie, Jandarmerie, Justitie, Administratia Penitenciarelor, etc.), care contribuie esential la scurgerea de informatii catre organizatiile islamiste extremiste, radicale, teroriste,  iar prin dispozitivul de manipulare,  la radicalizarea celor naturalizati in fostele tari coloniale, din centrele private de liberate, de maniera generala, nu pentru terorism, ci pentru delicte sau crime de drept comun. Unii dintre ei, intr-un esec total in libertate, pe toate planurile vietii sociale, dezorientati,  si fragili din punct de vedere psihic,  usor de manipulat, incearca sa se "realizeze" ca martiri pentru Allah,  in "Razboiul Sfant"!

 

Corespondenta de la Toulouse

 

Motto : "Adevarul este ca nu exista adevar" ! (Pablo Neruda) si chiar daca exista, in niciun caz, sub nicio forma, "El nu depinde de numarul celor care cred in el"! (Henrik Johan Ibsen)

 

Un studiu aprofundat al crimelor de sange pe care Mohhamed (Mohamed) Merah le-ar fi comis la Toulouse in perioada 11-19 martie 2012, ne conduce la un model matematic (al sirurilor), care ar fi putut sta la baza lor. 

Consultand  cativa dintre fostii mei studenti-detinuti cercetati penal (si incarcerati in inchisoori de maxima siguranta) pentru acte de terorism sau atentate, acestia au confirmat faptul ca, in cazul unor asemenea misiuni criminale (si in special, de anvergura, in care vor fi multe victime intr-un interval saptio-temporal, relativ scurt!), intr-adevar, la baza modului operator, pus in aplicare de catre "discipoli" extremisti (radicalizati si manipulati), "mentorii" utilizeaza diverse modele si scheme (de natura logico-matematica), chiar daca ele nu sunt detaliate sau explicitate executantului misiunii.

In cazul lui Merah, acest model matematic s-ar baza pe doua siruri numerice (evident, foarte probabil, fara sa fi stiut acesta!), conform carora, mentorii  sai (daca exista!) ar fi planificat cimele sale! (A se vedea si articolul autorului: "Adevarul despre drama terorista de la Toulouse": http://necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/44181-adevarul-despre-drama-terorista-de-la-toulouse.html).

Primul dintre aceste siruri (datele la care crimele au fost comise : 11, 15, 19), este unul clasic, aritmetic (progresie aritmetica), cu forma generala : (an)n≥1 cu ratia r=4si primul termen a1.

In cazul de fata, termenul a11 (corespunzande datei de 11 martie !) are o semnificatie deosebit de importanta, fiind vorba de atentatul de la Madrid in trenul suburban din Gara d’Atocha din 2004, care a facut 191 de victime si 1.858 de raniti.

Acest sir aritmetic este descris de catre relatia de recurenta: an+1=an+r cu r>0, care ne conduce la relatia an+1=ak+(n-k)r, k≥0, ceea ce inseamna ca termenul sau general an este complet detarminat de catre cuplul de parametrii (ak sir), cu proprietatile: ak=(ak+1+ ak-1)/2, respectiv, ak+ an-k=a0+an.

Se observa, ca intr-adevar, numerele: 11, 15 si 19 sunt trei termeni consecutivi al acestui sir.

Al doilea sir, Sirul lui Merah (numarul victimelor: 1, 2, 4) este un sir special, cu proprietatea : an+1=2an, avand in vedere faptul ca la fiecare din datele de mai sus mentionate, respectiv: 11, 15, 19, el si-a dublat numarul victimelor sale.

Astfel, prin MIMC (Metoda Inductiei Matematice Complete) obtinem pentru termenul general al Sirului lui Merah:an=2n, cu n≥0, iar suma primilor n termeni al sirului Sn=∑an=2n-1.

Este usor de obserbat faptul ca numerele: 1, 2 si 4 sunt descrise de catre acest sir, ca de-altfel si numarul victimelor sale: pe 11 martie o singura victima; pe 15 martie, doua victime, iar pe 19 martie, 4 victime, astfel incat pe 11 martie numarul total al victimelor era:pe 11 martie: 1 martie, pe 15 martie: 3, iar pe 19 martie: 7!

Conform acestui model matematic, Merah ar fi trebuit sa comita urmatoarele sale crime in numar de 8, pe 23 martie, iar daca acest proces ar fi continuat numarul victimelor sale a fi crescut exponential: 16 pe 27; etc.

Tot exponential ar fi crescut si numarul total al victimelor sale (conform Sirului, precum si Sumelor lui Merah), daca acesta nu ar fi fost arestat sau „anihilat” („lichidat”, „executat”, etc.) de catre RAID sau daca dupa un numar total de victime pe care el l-ar fi considerat „suficient de mare” (din punct de vedere matematic), nu s-ar fi „autosesizat” in cazul in care ar fi fost un "lup solitar" si nu ar fi fost manipulat ("modelizat") de catre un  mentor terorist! (A se vedea si articolul autorului: "Adevarul despre drama terorista de la Toulouse. De ce Mohammed Merah, trebuia executat?": http://necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/44201-adevarul-despre-drama-terorista-de-la-toulouse-de-ce-mohammed-merah-trebuia-executat.html).
Ori, este cunoscut faptul ca chiar daca serviciile de informatii franceze il descriu pe Mohammed Merah, ca un jihadist, un "lup solitar, respectiv, un "salafist autoradicalizat" si se indoiesc ca el ar fi participat la "vreun antrenament particular" in zonele tribale in 2011, sefii talibani pakistanezi afirma exact contrariul : "Mohamed Merah s-a antrenat cu Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP) in nordul Waziristanului", conform purtatorului de cuvant al factiunii Djandola din cadrul TTP.

Iar, el nu ar fi dorit sa moara intr-un atentat sinucigas (gen kamikaze), ci avea de gand sa comita cat mai multe crime in Franta! (Dupa cum afirma Amaury de Hauteclocque, Patronul RAID-ului, cel care l-a "anihilat" cu echipa sa).

Fiind insa "condamnat la moarte" si "executat" de catre "Cei 12 oameni furiosi" ("Cei trei Muschetari": fostul Presedinte al Republicii, Nicolas Sarkozy, avocat; Consilierul sau, Profesorul de Drept Hugues Moutouh si Ministrul Justitiei Michel Mercier, absolvent Sciences Po, fost asistent si lector la facultatea de Drept a Universitatii Jean Moulin -Lyon III),  si "Cei sapte magnifici" : Claude Guéant, Ministrul de Interne ; Gérard Longuet Ministrul Apararii; Bernard Squarcini, Directorul DCRI; Erard Corbin de Mangoux, Directorul DGSE[1]; Antoine Creux, Directorul DSPD[2]; Frédéric Péchenard, Directorul PN[3] (a se vedea petalii si articolul autorului legat de Politia Nationala franceza: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2009/06/criza-de-identitate-politiei.html65.%20Reforma%20Politiei%20Romane%20dupa%20modelul%20european%20%28...); Christian Lothion Directorul DCPJ[4] si respectiv François Molin, Procurorul general de Paris si Amaury de Hauteclocque (Patronul RAID, seful „Plutonului de Executie”, un soldat de exceptie, deosebit de competent, pentru care de-altfel am o deosebita consideratie!), el nu ar mai fi avut timp sa-si duca la capat proiectul sau diabolic!
Cert este faptul ca, chiar si conform declaratiei Ministrului de Interne, Merah avea de gand sa ucida in continuare (politisti si militari francezi sau de orgine magrebiana, evrei), promisiune facuta si negociatorilor de la RAID.

In sfarsit, ce semnificatie au numerele care intervin in acest model (si in special pentru confesiunea musulmana!) tine de „stiinta” numeralogiei care depaseste scopul acestui articol.
In orice caz obligatiile rituale ale oricarui musulman, de ieri si de astazi, sunt definite prin expresiile "stalpii islamului".

Nicicand si niciunde, un musulman nu poate spera la mantuire daca nu indeplineste aceste obligatii: marturisirea de credinta (shahada), rugaciunea (salat), milostenia (zakat), postul din luna ramadan (sawn) si pelerinajul la Mecca (hajj).

Obligativitatea acestor cinci "stalpi" pentru orice credincios musulman este consemnata intr-o traditie (hadith) atribuita lui Mahomed (Mohammed), aflat intr-un dialog cu unul dintre adeptii sai; enumerandu-i cei cinci "stalpi", interlocutorul sau, un om simplu de altfel, il intreba mereu: "Asta e tot?"

La care profetul raspundea cu toata convingerea: "Da, asta e tot".

Dupa ce Mahomed mai enumara inca o data toate cele cinci obligatii, credinciosul pleaca spunand: "Pe Dumnezeu, n-o sa adaug si nici n-o sa tai nimic!"

Dupa felul in care musulmanii continua sa respecte pana astazi toate aceste obligatii, se vede ca cele spuse de Mahomed (printre care si pe Merah !) l-au convins nu doar pe acel om simplu, ci si pe cei mai bine de un miliard de urmasi ai sai de astazi.

Pentru a deveni musulman, in sensul de a adera la comunitatea musulmana (umma), trebuie doar sa rostesti aceasta formula, dar cu toata convingerea si trairea interioara.
Asa cum afirmau teologii musulmani, inar, credinta in Allah este ceva innascut individului.
Credinta este o predispozitie existenta in inima fiecaruia, ea este o caracteristica naturala pe care Dumnezeu a sadit-o in orice fiinta umana.

Din aceasta perspectiva, omul ar putea fi definit ca un "animal cu religie".
Si daca il credem in continuare pe Profesorul Pr. Nicolae Achimescu (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iasi), important este ca omul sa-si poata descoperi credinta din sufletul sau.
Credinta in Allah este un adevar perceput prin intuitie, nu este necesara vreo dovada, desi in tot ce il inconjoara pe om se gasesc o multime de dovezi: "Pe pamant se afla semne pentru cei care cred cu putere, ca si in voi insiva. Voi nu vedeti?" (51, 20-21).

Esenta credintei consta in unicitatea lui Allah (tawhid) si este exprimata in sura 112: 
"Spune: El este Allah, cel unic! Allah este Stapanul! El nu zamisleste si nu este nascut.
Si El nu are pe nimeni egal!" (112, 1-4).

Pentru un musulman, credinta intr-un Dumnezeu unic este ceea ce deosebeste radical propria sa religie de celelalte religii, chiar si de crestinism, pentru ca Dumnezeul treimic din crestinism, desi unul in fiinta, reprezinta in ochii musulmanilor o forma de atentat la unicitatea lui Dumnezeu.

Declararea unicitatii lui Allah (tawhid) este o formula cheie pentru lumea islamica.
Se spune ca, de fapt, insusi Mahomed ar detine "cheia raiului".

Ea apare scrisa pe steagul unor tari islamice, monede, este strigat de lupta, formula de juramant, este pronuntata de catre cei care poarta sicriul si de catre cei care vad sicriul trecand, poate fi inscrisa pe usile caselor, este chiar considerata o formula magica (pazeste de deochi, de satana), etc.

Atributul care se potriveste cel mai bine cu unicitatea lui Allah este atotputernicia. 
Imensul si maiestuosul univers, cu indestructibilul sau sistem, scoate in evidenta clar atotputernicia lui Allah.

Cand ne gandim la un sistem mare si la o ordine perfecta a universului, nu gasim nici o neintelegere.
Soarele, luna, intregul sistem planetar se supune Autoritatii Supreme.

Intregul univers se autoregleaza in functie de legile Puterii Supreme.

Exista o desavarsita cooperare si armonie in intregul sistem.

Nu este loc pentru nici o improvizatie sau eroare.

Aceasta superba si perfecta combinatie a ordinii si frumusetii este o dovada clara a prezentei unui creator atotputernic. (A se vedea pentru detalii si articolul autorului consacrat universului: "Sfarsitul lumii petru noi muritorii de rand":  http://necenzuratmm.ro/ancheta-necenzurata/43735-sfarsitul-lumii-pentru-noi-muritorii-de-rand.html)
Odata cu aparitia lui Mahomed, musulmanii considera ca a luat sfarsit epoca profetilor.

Din acest punct de vedere, el este numit prin expresia katem unnebiyyan, ultimul dintre profeti, dar si cel mai mare.

Prin el s-a desavarsit, s-a intregit invatatura islamica.

Pentru toti oamenii din lume s-a instituit o singura credinta, iar el a fost ales ca profet al tuturor oamenilor.

El a fost trimis profet nu pentru un anumit popor, tara sau epoca, intrucat mesajul sau se adreseaza intregii umanitati si tuturor timpurilor.

Prin venirea lui Mahomed, trimis special al lui Allah, toate celelalte credinte sunt considerate anulate.
Ca si in Parlament: o legea anuleaza toate celelalte dinaintea acesteia.

Pentru Islam, Mahomed reprezinta singurul reper al unicitatii divine: nu crezi cu adevarat ca exista Dumnezeu daca nu crezi ca Mahomed este trimisul sau si nu esti musulman autentic  (adevarat) daca, de asemenea, nu crezi ca Mahomed este cel mai mare profet al sau.

In sfarsit, pe scurt, in Islam, sapte (numarul victimelor lui Merah!) este un numar fast, un simbol al desavarsirii: se vorbeste de sapte ceruri, sapte taramuri, sapte diviziuni ale iadului, sapte porti!
In Maroc, femeile sterpe isi infasoara cingatoarea de spate ori in jurul trunchiului anumitor copaci, apoi o agata de una din cele sapte funii legate de acestia.

In Siria, o fata care nu-si gaseste petitor exorcizeaza influentele rele care o impiedica sa se marite scaldandu-se in mare si lasand sa-i treaca pe deasupra capului sapte valuri.
Podoabele femeii sunt in numar de sapte.

Pentru ca unui mort sa i se ierte pacatele, trebuie trase sapte linii peste mormantul lui.

Dupa inmormantare, participantii se indeparteaza sapte pasi de mormant, apoi fac sapte pasi spre el.

Se crede adesea ca sufletul mortului ramane in preajma mormantului vreme de sapte zile.
Numarul sapte, suma a numerelor patru si trei, este semnul omului intreg, cuprinzand cele doua principii spirituale polar opuse.

Sapte este semnul lumii complete, al creatiei incheiate, al cresterii naturii.
El este si expresia Cuvantului Desavarsirii si deci al unitatii originare.

Numarul sapte, numarul omului desavarsit, al omului pe deplin realizat, este numarul ce corespunde androginului ermetic.

Cifra 7 sugereaza fortele magice, ezoterismul, misterul si suprematia spiritualului.
Ea este legata de punerea in miscare a imaginatiei si de obtinerea de succese in viata prin mijlocirea gandirii inconstiente si a intuitiei.

Guvernata de Saturn, cifra sapte poate exprima pentru unii visarea desprinsa de latura practica, dar adevaratul ei mesaj se refera la desprinderea de fatalitatea conditiei umane.
Patru (ratia sirului artmetic, al datelor crimelor lui Merah), este numărul pătratului; al celor patru elemente – pământ, foc, apă şi aer, al celor patru puncte cardinale – Nord, Sud, Este şi Vest, al celor patru anotimpuri, al celor patru faze ale lunii (nouă, primul pătrar, plină, ultimul pătrar).

Numărul 4 este asociat Pământului şi cu întregirea.

Trebuie să amintim şi cele patru fluide corporale, bila galbenă, bila neagră, sângele şi flegmă – folosite în antichitate pentru a analiza şi descrie starea de sănătate a unei persoane.


COMENTARIUL AUTORULUI


Desi niciodata nu am auzit vorbind, pe nimeni, legat de eventualele siruri ale lui Merah, iar ideea mi-a venit pe neasteptate (la intamplare), cu ocazia descifrarii unor mesaje lasate de catre marii criminali in serie, personal, eu nu cred in acest model matematic al acestuia!

Cu toate ca chiar si  acestia (in cazul carora este vorba de crime crapuloase, de drept comun si nu cu scop politic), in general, se servesc de diverse scheme, modele (mai mult sau mai putin sofisticate, greu de descoperit), inainte de a trece la act.

Pentru ca nu cred ca el ar fi fost in stare, ca „Lup solitar”, cum ar fi fost considerat de catre DCRI si DGSE sa conceapa un asemenea model, in ciuda faptului ca nu i-ar fi trebuit cunostinte aprofundate de matematica, cum studiul sirurilor la acest nivel, face parte si din programa invatamantului secundar (chiar daca el este aprofundat in primul ciclu al invatamantului superior).

Pe de alta parte, pe 15 martie, odata cu executia celor doi parasutisti la Montauban (o localitate din aria metropolitana toulouseana), apartinand RGP 17 (Regimentul 17 de parasutism), Caporalul Abel Chennouf, precum si Soldatul-parasutist (Clasa 1) Mohamed Legouad, un al treilea soldat-parasutist (Clasa 1), Loic Liber (guadeloupean, deci francez din teritoriile nemetropolitane), tot din RGP 17, fiind grav ranit la coloana vertebrala (inclusiv, la maduva spinarii), s-a zbatut timp de zece zile intre viata si moarte.

Spitalizat la CHU (Centrul Spitalicesc Universitar) Toulouse, pe 26 martie el a iesit din coma, insa, el va ramane pe viata tetraplegic (paralizia completa sau incompleta atat ale membrelor inferioare cat si ale celor superioare, datorata unei leziuni a maduvei spinarii la nivelul vertebrelor cervicale-vertebre C).

Daca el ar fi murit, Sirul lui Merah ar fi fost ”viloat”.

Sau din contra, poate ca el nici nu a vrut sa-l ucida pe acesta, decat sa-l raneasca!

Mai mult chiar, tot in favoarea Sirului Merah, este si faptul ca in ceea ce priveste, crimele comise pe 19 martie la Scoala evreiasca Ozar Hatorah, el ar fi avut ocazia sa ucida mai mult de patru persoane, ceea ce totusi, n-a facut-o! 

Si la ceasta scoala, a mai ranit o eleva!

In plus, nici nu cred ca aceasta idee i-ar fi trecut prin mintea vreunuia dintre „Cei doisprezece oameni furiosi”mentionati mai (care toti, fara exceptie, sunt de-altfel, asa cum rezulta din activitatile lor, profesionisti de clasa, cel putin in aparenta, care nu si-a fi facut decat datoria!), ceea intr-un fel este bine, pentru ca in caz contrar ei ar fi devenit, poate, mai furiosi, iar „operatiunea” lor de trimitere a lui Merah la „Allah si cele Saptezeci si doua de Virgine”, visul sau suprem,  ar fi putut esua, cu sau fara „succes”. (A se vedea pentru detalii si articolul autorului: "Adevarul despre drama terorista de la Toulouse.":  http://investigatie-jurnalistica.blogspot.com/2012/04/adevarul-desp...).
Concluzia pe care o putem trage insa din aceasta operatiune „reusita” (considerata de „succes”!) a lor, este ca ei, executand o misiune cu „acordul” societatii civile, dupa 31 de ani de la abolirea Pedesei Capitale in Franta (de catre François Mitterrand in 1981, dupa castigarea alegerilor prezidentiale, cand 66% din populatie era favorabila mantinerii pedepsei cu moartea!), mentalitatea franceza in privinta legii Talionului nu prea s-a schimbat, cel putin, in cazurile de crime de sange multiple, asasinate de politisti sau militari, crime abominabile, in special cand este vorba de copii, ceea ce nu s-ar mai fi intamplat in timpul Republicii a V-a, in aceasta forma! (A se vedea pentru detalii si ciclul de articole al autorului consacrat comemorarii a 33 de ani a abolirii Pedepsei Capitale in Franta:  http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/05/thomas-csinta-33-de-ani-de-la-abolirea.html).
Pentru ca asa suntem noi francezii!

Un popor intelegator si tolerant, cand trebuie sa oferim, dar rau si agresiv cand suntem „calcati pe coada”. Iar daca, „indienii sunt imuni la saracie, eschimosii la frig, japonezii la munca, iar englezii la ipocrizie, Michael Sadler (romancier, scenarist si om de cultura englez decorat cu Legiunea de Onoare, stabilit in Franta), considera ca noi francezii suntem imuni la „alti oameni””.

Vive la République!

Vive la France!



NOTA AUTORULUI

Pentru aprofundarea tematicii legate de islam va recomandam urmatoarele adrese electronice: 

http://www.credinta-adevarata.ro/2011/11/30/5966/

http://www.turntoislam.com/forum/archive/index.php/t-24552.html

http://www.rcrwebsite.com/islamism.htm

http://islaminromania.wordpress.com/category/sistemul-economic/

http://www.scribd.com/doc/9729323/Totul-despre-religia-musulmana

http://www.scribd.com/doc/12957496/Islam-Islamism-Si-Terorism-in-Or...

Cifra „Sapte” (7);

Principiile islamului in legatura cu ceea ce este permis si ceea ce...

Rolul religei in constructia Europeana;

Islamizarea Occidentului

Institutia juridica a casatoriei la musulmani

 

NOTA

A se vedea si articolele autorului:

"Holocaustul euro-asiatic" 

http://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42477-holocaustul-islamic-euro-asiatic.html
"Necunoscutul, musulmanii si Japonia": 

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/09/necunoscutul-musulmanii-si-japonia1.html

_____________________________

[1]DGSE (Directia Generala a Securitatii Extene), membra al CFR (Comunitatii Franceze de Informatii), inlocuieste SDECE (Serviciul de Documentare Externa si de Contraspionaj), prin decretul din 2 aprilie 1982. Aflata sub tutela Ministerului Apararii Nationale Franceze (in temeiul Art. D. 3126-2 din Codul Apararii), ea este serviciul de informatii externe al Frantei. Cu un buget de aproape 600 M€, avandu-l pe Erad Corbin de Mangoux (nascut pe 6 ianuarie 1953 la Tubingen, Germania; Studii Sciences Po-Paris) ca Director din 10 octombrie 2008, el dispune de 4.746 de salariati-functionari (1.259 de categoria A, 855 de categori B, 1.308 de categorie C, 558 ofiteri, 750 subofiteri si 17 militari de rang inalt) si are ca obiectev cautarea si exploatarea informatiilor privind securitatea Frantei, ca de-altfel si detectarea, respectiv, anihilarea activitatilor de spionaj in afara teritoriului national contra intereselor franceze. DGSE are in componenta urmatoarele servicii: Directia Administratiei; Directia Operatiunilor (printre care si Serviciul de Actiune),insarcinta cu operatiunile clandestine); Directia de Informatii; Directia Strategiei; Directia Tehnica (care cerceteaza si exploateaza informatiile de origine tehnica). DGSE, in afara de agentii titulari dispune si de o retea de „corespondenti benevoli” („onorabili corespondenti”), iar pana in 2014, efectivul lui va creste cu 690 de angajati, pentru atinge 4.375 de angajati (in afara Directiei Operatiunilor).  Conform unuia dintre fostii directori al DCSE, bugetul sau ar fi repatizat astfel: 25% informatii militate, 25% informatii economice si 50% informatii diplomatice. Conform articolelor D. 3126-1 si D. 3126-4 din Codul Apararii, misiunile (activitatile) DGSE sunt urmatoarele: Producere de informatii (informatie umana: „onorabili corespondenti”; informatii de origine electromagnetica; interpretarea imaginilor satelit: Satelit Spot, Satelit Helios); Sprijin informatiei umane; Operatiuni clandestine. Contraspionajul pe teritoriul fancez apartine DCRI-ului aflata sub tutela Ministerului de Interne. Printre operatiunile remarcabile ale DGSE mentionam: Exploatarea retelei „Nicobar” care a permis Frantei sa vanda 43 de Mirage 2000 Indiei si sa cunoasca compozitia blindatelor tancurilor sovietice T-72; Pe 10 iulie 1985 in Dosarul Rainbow Warrior, Operatiunea „Satanic”, o echipa DGSE a exploatat in Portul Auckland din Noua Zeelanda, vasul „Rainbow Warrior” al Organizatiei „Greenpeace”, care a facut o victima, pe fotograful olandez de origine portugheza Fernando Pereira; In anii 80 DGSE este prezent in siopnajul economic si cu FBI identifica o serie de agenti infiltrati in companiile americane: IBM, Texas Instruments, Croning Glass Works, etc.; In 2004, a contribuit la eliberarea jurnalistilor francezi Christian Chesnot si Georges Malbrunot, iar pe 12 iunie 2005 elibereaza pe jurnalista Flaurence Aubenas in Irak. (A se vedea pentru detalii articolul autorului consacrat problematicii:  "Rascumpararea":  http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2009/03/rascumpararea.html)


[2]DPSD (Directia Protectiei Securitatii Apararii), creata pe 20 noiembrie 1981, ea este membra a CFR (Comunitatii Franceze de Informatii) si sucede DSM (Directiei Securitatii Militare, care l-a avut ca director pe Generalul Michel Jorant), fiind serviciul de informatii al Ministerului Apararii, si isi asuma responsabilitatea in materie de securitate al personalului, al informatiilor, precum si al instalatiilor sensibile. Astfel, avandu-l ca director pe Antoine Creux (General de Corp de Armata- Aerian), DPSD, cu un buget de aproape de 100M€, conform articolelor D.3126-5 - D.3126-9 este un serviciu de securitate (dispunand de 1.189 de salariati-functionari : 975 de militari din care 227 de ofiteri; 232 de civili, din care 34 de categiria A), cu care identifica si evalueza amenintarile contra Apararii Nationale, precum si contra celor cca 2.000 de societati private care îi sunt atasate (asociate) si colaboreza cu DGSE si DCRI. 
Misiunile sale sunt: Participarea la elaborarea si la controlul masurilor de securitate; Cautarea si prevenirea mijloacelor care pot aduce atingere Apararii Nationale, pentru a se opune tuturor formelor de manifestare ale acestora: terorism, spionaj, de subversiune, de sabotaj sau crima organizata; Asigurarea protectiei persoanelor care lucreaza in domeniul secretului de aparare (cu nivelele clasificate: „Confidential-Aparare”, „Secret-Aparare” sau „Foarte Secret-Aparare”); Participarea la studii de securitate privind tratamentul informatiei (in special in informatica); Participarea la preprimarea comertului ilicit al materialelor de razboi, armelor si munitiilor. DPSD se compune dintr-o administratie centrala la Fort de Vanves la Malakoff (regiunea pariziana) cu 42 de implantari in Franta si in strainatate (contra 64 in 2001) si are in subordine: Subdirectia de Informatii (orientare si coordonare ale actiunilor de cautare, proceduri de abilitare); Subdirectia Protectiei (protectia patrimoniului industrial, supravegherea si controlul comertului cu armament); Subdirectia de Cautare (culegere de informatii prin mijloace umane si tehnice); Subdirectia de Resurse umane; Subdirectia de Systeme de informare si de Comunicare; Subdirectia Administratiei si Logisticii. Conform informatiilor noastre, cca 77% din efectiv este afectat protectiei si contra ingerentei iar 23% sprijinului acordat personalului. In medie 30% din personal este de sex feminin (65% in cazul personalului civil si 21% in cazul personalului militar)


[3]PN (Politia Nationala, a se vedea pentru detalii si articolul de referinta:  http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2009/06/criza-de-identitate-politiei.html). Timp de 29 de ani, intre 1966-1995 in cadul PN existau 15 grade repartizate in corpuri active. Efectivul PN in 2008 era de 145.699 de persoane si ei erau imartiti in doua corpuri : a) activii, respectiv b) personal administrativ, tehnic si stiintific. Corpul functionarilor activi al PN, insarcinat cu misiuni de securitate, de investigatie si de mentinere a ordinii publice este impartit in patru subdiziuni : Corpul contractualilor (ADS - Adjunct de Securitate, care asista si ajuta in misiunile lor Corpul de Incadrare si Aplicatie ) ; Corpul de Incadrarea si Aplicatie («Gardienii pacii» - Functionari insarcinati cu mentinerea ordinii pe drumul public si gradatii) ; Corpul de Comanda (Ofiterii de Politie) ; Corpul de Conceptie si Directie (Comisarii de Politie). In 2008, acest corp de activi al PN numara 128.006 functionari de politie (cca 89% din afectivul total al PN).  Gradele personalului activ al PN sunt urmatoarele : Corpul de Incadrare si Aplicatie : Elev-Gardian al Pacii, Gardian al Pacii Stagiar, Gardian al Pacii, Sub-Brigadier, Brigadier de Politie, Major ; Corpul de Comanda : Elev-Locotenent de Politie, Locotenent de Politie stagiar, Locotenent de Politie, Capitan de Politie, Comandat de Politie (Maior) ; Corpul de Conceptie si Directie : Comisar de Politie, Comisar de Divizie (Sef) de Politie ; Corpul Inaltilor Functionari de Politie : Controlor General, Inspector General, Directorul Serviciilor Active. Personalul Tehnic si Stiintific : Agent specialist al PTS (Politie Stiintifica si Tehnica), Agent specialist Principal al PST, Tehnician al PST, Tehnician Principal al PST, Tehnician Sef al PST, Inginer al PST, Inginer Principal al PST, Inginer Sef al PST. Personalul Administrativ al Ministerului de Interne in PN : Adjunct Administrativ (AA) Clasa 2-a, AA Clasa 1, AA Principal clasa a 2-a, AAP Clasa 1, Secretar Administrativ de Clasa Normala, Secretar Administrativ de Calasa Superioara, Secretar Administrativ de Clasa Exceptionala, Atasat de Administratie, Arasar Principal de Administratie. In anii 80, anual cca 20 de politisti erau ucisi la datorie. Incepand cui anii 90, numarul a scazut in medie la sub jumatate. Rata de siuncidere la politisti este mai mare decat media nationala franceza.


[4]
DCPJ (Directia Centrala a Politiei Judiciare) este o Directia generala a Politiei Nationale (PN) apartinand Ministerului de Interne, echivalentul sau in cadrul Jandarmeriei Nationale fiind SDPJ (Subdirectia Politiei Judiciare). Avand ca Director pe Christian Lothion din 10 septembrie 2008, din punct de vedere geografic DCPJ are competenta pe intregul teritoriu national mai putin in regiunea pariziana (Paris si „Coroana mica”) care depinde de PP (Prefectura de Politie, Directia Politiei Judiciare).  In cadrul a patru subdirectii: SLCOD (Subdirectia Luptei contra Criminalitatii Organizate si a Delincventei, SDAT (Subdirectia Antiterorism), SDPTS (Subdirectia Politiei Tehnice si Stiintifice), DRES (Directia Resurselor, al Evaluarii si al Strategiei), are ca obiectiv lupta in interesul persoanelor si bunurilor; Contra disparitiei si sechestrarii de persoane; Pentru represiunea traficului de arme, explozive si materiale sensibile; Pentru arestarea persoanelor cautate sau aflate in cavala; Contra escrocheriile internationale; Contra proxenetismului; Contra traficului de bunuri culturale; Contra traficului de vehicule furate si de documente administrative; Contra traficul de stupefiante; Contra spalarii banilor; Contra infractiunilor indomeniul afacerilor; Contra falsificarii banilor si contrafacerilor; Contra Cybercriminalitatii si ale fraudelor cardurilor bancare.  DCPJ dispune de 12 directii teritoriale: DRPJ Paris (Directia Regionala a Politiei Judiciare Paris) in cadrul PP (Prefectura de Politie) Paris (Paris-75, regiunea pariziana „Coroana Mica: Hauts de Seine-92, Seine Saint Denis-93, Val de Marne-94); DRPJ Versailles (regiunea pariziana, „Coroana Mare”: Val d’Oise-91, Essonne-95, Seine et Marne-77, Yvelines-78); DRPJ Ajactio-Bastia (Corsica), precum si DIPJ (Directia Interregionala al Politiei Judiciare): Lyon-Clermont Ferrand; Marsilia-Montpellier; Lille; Bordeaux-Toulouse; Strasbourg; Rennes; Orléans-Limoges; Dijon; Antilele franceze-Guyana franceza.

 

Articolul detalii si Imagini pe Inestigatie Jurnalistica

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/04/thomas-csinta-adevarul-despre-drama_16.html  

Articolul in Revista Politia Capitalei 

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/06/thomas-csinta-revista-politia-capitalei_7137.html

71.1.%20Revista%20Politia%20Capitelei-Aprilie%202012%20%28Drama%20t...

71.2.%20Revista%20Politia%20Capitalei-Mai%202012%20%28Drama%20teror...

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024